Tzatziki

 

Nodig:

2 Komkommers
Zout en peper
4-6 tenen knoflook (naar smaak)
Olijfolie
Peterselie
1 Liter Griekse yoghurt (geen Turkse want die is te mager)

Bereiding:

Schil de komkommers, haal de zaadlijsten er uit en rasp ze.
Doe de geraspte komkommer in een zeef met flink zout er op en laat dit in de koelkast enkele uren uitlekken.

Schil de knoflook. Maak deze fijn met hakmolen of knoflookpers en doe er een scheut olijfolie bij.
Snij wat peterselie fijn (naar smaak).
Stort de yoghurt in een kom en voeg er de uitgelekte komkommer, de knoflook en de peterselie aan toe. Spatel dit mengsel rustig om. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Span een natte theedoek over een vergiet en stort hierop het mengsel. Vouw de doek losjes dicht.
Laat dit mengsel enkele uren (of zolang als nodig is) uitlekken boven een opvangbak.
Als het dik genoeg is naar je smaak stort je de massa op een mooi bord of serveerschaal.
Eventueel nog garneren met een paar takjes vers gesneden peterselie.

Tzatziki

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 2 =