Salade van parelcouscous

Omdat ik nog nooit venkel had gegeten ben ik op zoek gegaan naar verschillende bereidingsmethodes.
Op diverse websites, waaronder die van Albert Heijn, vond ik recepten die er lekker uitzagen.
Ik wilde graag de venkel combineren met andere dingen en zo heb ik een aantal smaken samengevoegd.
Het resultaat is een heerlijk salade met veel smaakjes.
Ook bij dit recept geldt dat je alle onderdelen naar eigen smaak kunt aanpassen en de dingen die je niet lust die laat je gewoon weg.

De hoeveelheden zijn voldoende als lunchgerecht of bijgerecht voor vier personen.

200 gram parelcouscous
100 gram chorizo
1 flinke knol venkel
1 ui
Granaatappelpitjes (een paar lepels)
Olijfolie
Zout
100 gram humus (beetje pittige variant)
Beetje verse peterselie (liefst plat maar gekruld kan ook)
Beetje verse koriander
Ongeveer 20-25 gepelde pistachenootjes
Een flinke scheut liefde

Kook de parelcouscous in ruim water met zout gaar in ongeveer 12 minuten. Afgieten in een vergiet. Afspoelen met koud water en uit laten lekken.
Verwijder de stelen van de venkel (het groen eventueel bewaren om door je gerecht te roeren). De knol doorsnijden, de harde kern verwijderen en de knol aan schijfjes snijden.
Snij een ui aan fijne blokjes. Bak de ui en de venkel beetgaar in olijfolie.
Snij ondertussen de chorizo in zeer fijne stukjes en snij peterselie en koriander zeer fijn. Het is de bedoeling dat de uitgesproken koriandersmaak slechts af en toe opduikt in je gerecht. Als je niet van deze smaak houdt kun je die beter weglaten. Hak de pistachenootjes grof.
Roer de groente (olie eraan laten hangen), de worst en de humus door de couscous. Roer als laatste de kruiden en de pistachenootjes erdoor. Overgiet alles met een flinke scheut liefde. Ik wens jullie smakelijk eten en ik hoor graag of jullie het lekker vinden.

Parelcouscousmetvenkel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 3 =