Risotto met bladspinazie

Risotto is een heerlijk gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren en waarin je ook altijd je kliekjes kunt verwerken.

In dit recept verwerken we spinazie maar je kunt ook een restje doperwten nemen, wat (grote) garnalen, stukje zalm, kip, champignons, enz… enz…

225 gram risottorijst

300 gram verse spinazie

150 gram Parmezaanse kaas

2 flinke uien

2 grote tenen knoflook

2 kippenbouillontabletten

Boter, olie

Eventueel een deciliter droge witte wijn

 

Los de bouillon op in een halve liter heet water of indien je geen wijn gebruikt 6 deciliter.

Snipper de uien en de knoflook en bak deze zachtjes glazig in een mengsel van boter en olie (of alleen in olie).

Doe de risotto erbij en roer tot alle korrels mooi glanzen van de olie.

Doe de wijn erbij of begin gelijk met een scheut bouillon en laat onder goed roeren aan de kook komen. De bouillon er scheut voor scheut bijdoen.

Laat telkens het vocht aan de kook komen en roer tot het is opgenomen door de rijst.

Vocht blijven toevoegen tot de rijst gaar is. Dit duurt tussen 20 en 30 minuten.

Op het laatst moet de massa wel smeuïg zijn. Op het vuur laten staan. Niet te hard.

Leg de berg spinazie erop en roer die erdoor tot die zacht is en dat gaat erg snel.

Dan de kaas erdoor roeren en als laatste nog een klontje boter.

 

Risotto met spinazie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 + = 24