Rabarberplaatcake

Een aantal jaren geleden kwam collega Leonie op kantoor met een zelfgebakken rabarberplaatcake. Echt het spreekwoordelijke engeltje wat op je tong piest. De zure rabarber in combinatie met de zachte zoete cake was zalig. Er is weer volop rabarber dus we kunnen los gaan.

Ingrediënten:

  • 200 gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 225 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 stuks eieren
  • 50 ml karnemelk
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 400 gr. rabarber
  • poedersuiker

Materialen:

  • Bakpapier, bakplaat. Knip een stuk bakpapier af van 40 cm. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om, zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoog hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereiden:

Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en een halve theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm. Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze in stukken. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de cake in de oven in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en bestrooi royaal met poedersuiker.

Rabarberplaatcake

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 + = 80