Pruimenclafoutis

Het klinkt (half) exotisch en het smaakt heerlijk: Pruimenclafoutis.
Van oorsprong is het een Frans dessert (Limousin en Auvergne) waar het oorspronkelijk gemaakt werd met kersen.
Kersen zullen het dus ook prima doen in dit gerecht maar ook andere fruitsoorten zijn de moeite van het proberen waard.
Omdat het weer “pruimentijd” is heb ik gekozen voor pruimen.

Pruimenclafoutis

Genoeg rode pruimen om de bodem van je schaal mee te beleggen.
6 lepels fijn wit suiker
3 eieren
3 deciliter melk
75 gram bloem
1 lepel citroensap of wat rasp
2 zakjes vanillesuiker
Snufje zout
Poedersuiker

De oven voorverwarmen op 180 graden. Een platte taartvorm invetten met boter.
Een lepel poedersuiker over de bodem verdelen.
De pruimen wassen en doormidden snijden. De steen verwijderen. Leg ze met de opengesneden kant naar beneden op de bodem van je schaal tot die helemaal bedekt is.
Gooi twee lepels suiker over de vruchten.
Doe de rest van de suiker met de bloem, eieren, melk, vanillesuiker, zout en citroen in een mixer of blender en mix dit een paar minuten goed door elkaar.
Giet het mengsel over de pruimen en bak het in ongeveer 50 minuten tot het stevig is en lichtbruin van kleur. Vijf minuutjes laten afkoelen en er voor het opdienen nog wat poedersuiker overgooien.

Een vers maar toch snel dessert waar je zeker hoge ogen mee zult gooien.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 70 = 80