Miniquiche

Het recept voor deze lekkere quiches is voor 4 personen. Als je met 2 bent halveer je de hoeveelheden.
Ze vullen erg goed en kunnen zo prima dienen als maaltijd.

Wat heb je nodig?
Een bakblik voor cupcakes en papieren vormpjes.
Quichedeeg voor ongeveer 20 bakjes (kun je ook kant en klaar in de diepvries van de winkel vinden).
200 ml slagroom
200 gram crème fraiche
4 eieren
Bosje bosui (5 stengeltjes)
1 kleine ui of 1 sjalot
200 gram gerookte zalm (of restjes kip of vlees of andere vis)
Peper en zout
Roomkaas
Dille of peterselie

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven altijd een graad of 10 minder).
Haal de roomkaas uit de koelkast en zorg dat die een zodanige temperatuur heeft dat hij lekker zacht is want anders kun je hem straks niet spuiten.
Leg in het bakblik papieren vormpjes (tegen het vastplakken van het deeg).
Steek rondjes uit je deeg (groter dan de vormpjes en bekleed daarmee de bakjes).
Roer slagroom, crème fraiche en eieren door elkaar.
Snijd de ui zeer fijn, de bosui aan fijne halve ringetjes en de zalm (of vlees of kip) aan snippers.
Roer alles door elkaar en voeg wat zout en peper toe.
Vul de bakjes met het mengsel en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de quiches een beetje afkoelen.
Als je nog een keer moet bakken dan zet je ze op een rooster en vult de rest van je bakjes.
Versier de quiches met een flinke toef roomkaas en eventueel dille of peterselie.

Voor dit recept geldt dat de verhouding ei, room en crème fraiche goed moed zijn. Met de vulling en met smaakjes kun je experimenteren.
Je kunt ze koud of warm eten.

quiche1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 57 = 61