Melting Moments

In Masterchef Australië zag ik Julia Taylor een koekje maken genaamd: Melting Moments. Dat koekje heeft me niet meer los gelaten. Ik heb allerlei recepten opgezocht maar op één of andere manier kon ik geen goed recept vinden totdat…Ik haar eigen recept vond op haar blog. Ze vertelt niet precies alles maar met een beetje fantasie kun je zelf ook wel verzinnen hoe je de vorm wilt hebben en hoe je de vulling maakt.

De basis voor mijn botercrème gebruik ik van FunCakes waarin ik dit keer een vanillepeul gebruikt heb. De jam is van verse framboosjes of neem jam uit een potje.

Nodig:

180 gram ongezouten roomboter
60 gram custardpoeder
60 gram poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
180 gram bloem

Roer de boter romig en luchtig (minuut of 5).
Voeg de custard toe (door een zeef) en roer erdoor.
Voeg de poedersuiker toe (door een zeef) en roer erdoor.
Voeg de bloem toe (door een zeef) en roer erdoor.

Maak hoopjes op een ingevette bakplaat of op een bakpapier.
In een voorverwarmde oven bakken op 180 (heteluchtoven 170) graden.
Ongeveer 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

DSCN1733

De koekjes zijn echt ongelooflijk luchtig. Ze vallen in je mond uit elkaar en smelten.
Ze smaken heerlijk in combinatie met de vulling.
Vel plezier met het maken en nog meer plezier met het proeven.

DSCN1735

Tip: Gebruik je botercrème, zet je koekjes dan een poosje in de koelkast. Dan is de crème steviger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 1 =