Lemon Curd

Soms maak je iets wat zo lekker is dat je er je vingers bij aflikt.
Dat had ik vanavond.
Met het oog op een kerstdinertje zocht ik voor mijn dessert nog naar een “zuurtje”.
Na wat zoeken kwam ik uit bij Lemon Curd. Nog nooit geproefd.
Het kost wat tijd om het te maken maar wat je dan hebt is… Mmmmmm

Lemon Curd wordt ook vaak gebruikt om tussen een taart te smeren. Deze hoeveelheid is voldoende voor een flinke taart.
citroenenBenodigdheden:
2 citroenen
200 gram fijne suiker
125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
2 eieren

Een klein pannetje en een vuurvaste kom die erin past maar niet de bodem raakt.

Was de citroenen goed en haal met een zeer fijne rasp het gele schilletje eraf.
Pas op: Niet het wit mee raspen want dan wordt je curd bitter.
Doe het geel in de vuurvaste kom.
Pers de citroenen uit en doe het sap door een zeefje in de vuurvaste kom.
Doe de suiker en de boter er bij.

Doe zoveel water in de pan dat het de kom niet raakt en breng dat aan de kook.
Houd het heel zachtjes aan de kook en zet de kom er op.
Laat het net zo lang staan tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten.

Klop ondertussen de eieren goed los.
Neem het mengsel van de pan en doe onder heel goed roeren een beetje warm mengsel bij het ei.
Daarna doe je het ei onder goed roeren in de kom.
Als je niet goed roert komen er stolsels in en dan is het mislukt.

Zet de kom terug op het pannetje en dan blijf je roeren. Niet aan de kook laten komen!
Je roert net zo lang tot de curd op vladikte is.
Dat duurt zo’n 10 tot 20 minuten.

Als het klaar is dan in een schaaltje laten afkoelen.
Daarna in een potje doen en in de koelkast bewaren.
Eén tot twee weken blijft het wel goed.
Lemon Curd

L

1 antwoord
  1. cindy
    cindy zegt:

    alleen het woord al brengt zoveel herinneringen bij me op…..deze ziet er echt supertraditioneel uit !!!!kan niet wachten om hem te proeven

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

74 + = 83