Ijskoude Kiwisoep

Een verrukkelijk toetje of een heerlijk tussendoortje op een warme zomerdag.
Je kunt variëren met de smaken ijs, de (rode) vruchten en de soorten drank.

Voor 4 personen:

6 kiwi’s
2 perssinaasappels
1 citroen of limoen
Verschillende verse rode vruchten
2 dl zoete witte wijn (of een beetje likeur)
Poedersuiker
Vanilleroomijs
Slagroom
Eventueel een takje munt
Een flinke scheut liefde

Schil de kiwi’s, snijd ze klein en wrijf ze door een zeef.
Het is belangrijk dat je ze niet in de blender of met de staafmixer pureert.
De kapotte zaadjes van de kiwi zijn namelijk erg bitter en bederven de smaak van je gerecht.

Pers de sinaasappels en de citroen uit en voeg dit samen met de wijn bij de kiwipuree.
Breng het mengsel op smaak met poedersuiker.

Zet dit in de koelkast (of diepvries) en laat het ijskoud worden.

Verdeel de massa in soepborden. Leg de vruchtjes er in.
Doe er een paar bolletjes ijs in en slagroom.

Garneer met een paar vruchtjes en/of een takje munt.

006

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =