Hartige soesjes

Voor het deeg heb je nodig:

50 gram boter of margarine
90 gram gezeefde bloem
125 ml water
snuf zout
2 eieren

Verwarm de oven voor op 200 graden

Doe water met boter in een pannetje met een snuf zout en peper en verwarm dat tot de boter gesmolten is.
Doe er daarna in één keer alle bloem bij en roer dit goed door elkaar.
Roer het af en toe door tot het wat is afgekoeld.
Daarna één voor één de eieren erdoor roeren. Ik doe dit met de mixer omdat het deeg nogal zwaar is om te roeren.

Leg een stuk bakpapier op je bakblik en spuit met een spuitzak hoopjes met een beetje tussenruimte.
Hou er rekening mee dat je soesjes uiteindelijk zo’n drie keer hoger worden.
In het midden van de oven in zo’n 20 minuten gaar bakken.
Als je ze uit de oven hebt gehaald prik er dan een gaatje in met een satéprikker zodat de stoom kan ontsnappen.

Om de soesjes te vullen met hartige vulling snij je ze wel open. Bij slagroom of banketbakkersroom doe je dat niet. Dan maak je een gaatje aan de onderkant.
001

Voorbeeld voor een hartige vulling:

1 doosje kruidenkaas
gerookte zalm
bleekselderij

De gerookte zalm aan fijne snippers snijden.
De bleekselderij fijn snijden.
Alles door de kaas roeren en je hebt een verrassend lekkere combinatie.

003

Veel plezier met het maken en smakelijk eten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

69 + = 76