Hallo aarde oftewel…

Oftewel…Hoe gaat het met de blogger die precies niet veel meer blogt? Is die opleiding nu al afgerond? Wat doet die zo allemaal en waarom schrijft ze niks? Allemaal vragen die ik zo links en rechts wel eens krijg. Hoewel de meeste lezers ook wel tot mijn facebookvriendjes behoren, en mij dus kunnen volgen, moet ik er toch maar eens een blogpost aan wagen. Misschien krijg ik wel weer inspiratie om verder te bloggen. Het probleem is namelijk inspiratie. De laatste maanden heb ik last van een soort landerigheid van de bovenste plank. Geen zin in niks. Geen ritme meer.

Mijn opleiding is klaar. Eind januari kreeg ik mijn diploma en was ook mijn stage afgelopen. Natuurlijk was ik blij met het diploma en met het schitterende resultaat. Ik durf best te zeggen dat er veel bij zijn die daar nog een puntje aan kunnen zuigen. Volgens de natuurwetten zouden mijn hersenen het al een stuk minder goed doen maar ik heb er niks van gemerkt. Ik was dus blij met het diploma maar ik vond het helemaal niks dat ik niet meer naar school en naar stage mocht. Ik viel in een gat van hier tot Tokio en naarmate de weken voorbij gingen voelde het net of ik verloren was geraakt in de Bermuda driehoek. Als een dolle ging ik overal solliciteren en ik had zo’n goede hoop. Zo gemotiveerd als ik liep er op dat moment volgens mij niemand. Nou, dat viel tegen. Het is bijzonder moeilijk om werk te vinden. Nou heb ik dan eindelijk een beroep geleerd in de zorg, iets wat ik al wil sinds ik kon praten, en nu vind ik geen werk. Ik geef echter de moed niet op, ik blijf proberen. Ik moet wel snel wat gaan doen want van thuis zitten word ik echt helemaal dol.
Diplomacollage
Het afgelopen jaar heb ik veel gehaakt maar dat ligt ook even op zijn gat. Er wil geen draad meer in mijn handen komen. Even lekker laten rusten. Dat komt wel weer. We hebben ook een cursus Frans aangeschaft. Dat gaat niet echt van een leien dakje. Het is toch fijner om iets aan te leren in een echte les dan thuis aan tafel.

De afgelopen drie maanden heb ik natuurlijk best wel wat dingen gedaan. Ik heb de cliënten van mijn beide stageadressen een leuke avond bezorgd en ze op een lekkere mosselmaaltijd getrakteerd. Ik heb gekookt bij Curamus. In maart tijdens mijn verjaardag een pittig griepje uitgelegen op de bank. Met veel verdriet een kies laten trekken. Ik ben al meer tanden kwijt maar met deze voelde het echt als het begin van de aftakeling. Klinkt erg dramatisch, ik weet het maar toch voelde het zo. Net als dat plukje grijs haar wat zich, met een haar gelijk, langzaam uitbreidt. Ik kan me er bij neerleggen maar het is wel iets onomkeerbaars.

Met eten kan ik me nog steeds goed bezig houden. Nieuwe dingetjes proberen en overal inspiratie opdoen. Zo ben ik met een vriendin naar The Jane geweest in Antwerpen. Dat stond al vanaf de opening op mijn verlanglijstje. Dat was een beleving. Voor mij echt een hoogtepunt de laatste periode. We kozen voor de upperbar omdat je daar het aantal gangen zelf kunt bepalen en aangezien ik een maagverkleining heb is dat wel handig. De prachtig verbouwde kapel is heel indrukwekkend. Ik raakte niet uitgekeken. Je zit rond een grote u-vormige bar met in het midden een keuken waar voor je neus het eten wordt bereid. We kozen voor het tastingmenu van 8 gangen wat de chef samenstelt. Prachtig opgemaakte bordjes met 1001 smaken. Een culinaire reis van bijna vier uur lang. Ik heb er dingen gegeten die ik, volgens mij, niet lust maar dus toch wel lust en dingen die ik niet kende. Heerlijk heerlijk heerlijk en ik ga er zeker nog naar toe. Door alle indrukken was is wel keikapot na deze middag. Ik heb daar wel veel nieuwe ideetjes opgedaan en heb er weer zin in om te koken voor mensen. Om jullie een indruk te geven heb ik een kleine fotocollage gemaakt. Voor degene die mij aan een leuke baan helpt kook ik een lekker dinertje.
collage Jane
Al met al hoop ik dat ik snel weer iets kan gaan doen. Van niks doen wordt een mens lui en ik vind het vreselijk om thuis te zitten.

Jullie zijn weer bij gekletst. Tot de volgende blogpost.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 8 =