Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen voor 4 personen:

In dit gerecht kun je alles verwerken wat je staan hebt en ook restjes passen hier prima in.
Dit is wat ik er in het recept van de foto heb ingedaan.

4 grote aardappelen van ongeveer 200 gram
1 grote uit
2 tenen knoflook
4 plakjes salami zonder look
1 dikke plak ham
1 klein blikje doperwten
1 klein blikje snijbonen
1 ei
Peterselie
Peper, zout, paprikapoeder
Pittige geraspte kaas

Was de aardappelen goed. Niet schillen.
Gaar ze in de magnetron in een magnetronschaal.
Voor 800 gram aardappelen is dat ongeveer 14 minuten. Halverwege eens schudden.
Als ze gaar zijn laten afkoelen.

Snijdt ui en knoflook fijn en bak ze zachtjes gaar.
Snijdt het vlees klein en bak dat eventjes mee.
Doe er daarna de groente in, ook die even mee bakken.
Kluts het eitje en roer dat er door.

Warm de oven op 200 graden.

Zet een bakblik klaar met daarop een vel bakpapier.

Snijdt de afgekoelde aardappelen doormidden en schep de aardappel eruit.
Houdt nog wel een dik randje over voor de stevigheid.
Leg de uitgeholde aardappelen op het bakblik.

Roer de aardappel die je eruit hebt gehaald door het groente-vleesmengsel en breng alles op smaak met zout, peper en eventueel wat paprikapoeder.

Vul de aardappelen met het mengsel. Maak er maar een flinke bult op. Als je dat doet past al je mengsel er bijna in.
Duw het daarna aan de bovenkant een beetje plat en leg er een flinke dot geraspte kaas op.

Zet alles ongeveer een kwartiertje in de voorverwarmde oven. De kaas moet gesmolten zijn en alles moet heet zijn, niet verbrand.

Om er een complete maaltijd van te maken kun je er een lekkere aangemaakte salade bij serveren.
Vandaag was dat gemengde babysla met dressing van mayonaise, notenolie en limoensap.

Het lijkt veel en ingewikkeld maar dat is het niet. Binnen drie kwartier ben je aan het eten.

Gevulde aardappelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 30 = 37