Even werkeloos.

Drie maanden heb ik erop zitten in mijn nieuwe baan. Drie maanden waarin ik alles heb gegeven om mezelf goed in te werken en mijn draai te vinden. Wennen aan heel veel nieuwe collega’s, werkprocessen en cliënten.
In het begin was ik helemaal kapot. Als ik thuis kwam kon ik geen boe of ba meer zeggen. Het echte werk was wel even anders dan stage lopen. Na een week had ik een achillespeesontsteking en kon ik haast niet meer lopen. Maar ik heb me erdoor geworsteld. Ik had een proeftijd van drie maanden en uiteraard wilde ik een goede indruk maken.
Dat is me ook gelukt. Mijn conditie werd beter en beter en na een poosje had ik ook geen rugpijn meer en was mijn achillespees genezen. Het blijft zwaar werk maar je lichaam went eraan en zo ook het mijne. Mijn conditie is stukken beter en ik ben zelfs 4 kilo afgevallen. Ook blijkt voor het eerst sinds jaren mijn bloeddruk weer normaal. Heerlijk is dat. Ik ben echt heel flexibel en iedereen was tevreden over mijn werk.
Plotseling, op 30 september, wilde ik tijdens de overdracht van mijn dienst rapporteren en ik kon niet meer inloggen.
Achteraf bleek dat dat kwam omdat mijn contract afgelopen was. Wat bleek? Ik had geen proeftijd van drie maanden maar een proefcontract van drie maanden. Dat wist ik zelf niet omdat dit via mijn werkgever zo geregeld is. Ik heb het of verkeerd begrepen of het is niet goed gecommuniceerd, dat zullen we maar in het midden laten.
Enfin, ik zit nu weer heel even zonder werk. Ik schrijf “heel even” want daar ga ik gewoon van uit. Uiteraard hoop ik verder te kunnen in het zorg-en welzijnsgebied waar toch mijn hart ligt. Hier heb ik de afgelopen jaren tenslotte op mijn ouwe dag nog voor gestudeerd.
Mijn P&O functionaris is met vakantie dus ik moet mezelf even in toom houden maar ze komt deze week terug en dan hoop ik dat we eruit komen. Er is ook best een grote kans dat dit niet lukt en dan moeten we op zoek naar wat anders.
Laat ik het er dan maar op houden dat een deur nooit voor niets dichtgaat. Als de deur dicht gaat dan is het mijn deur niet geweest. Iets met karma en zo? Het is toch allemaal best spannend.

 

job

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 40 = 47