Chili Con Carne

Eerlijk, heerlijk, gezond, snel en lief voor je portemonnee.

Wat heb je nodig voor een grote pan:

500 gram rundergehakt
1 grote pot bruine bonen
1 heel blikje tomatenpuree
1 groene paprika
1 bakje champignons
2 grote preien
1 runderbouillonblok voor een halve liter
Bloem of maïzena
Chilipoeder
Zout
Optioneel: Sambal
Optioneel: Rijst of brood

Snij de prei in de lengte door en daarna in stukjes.
Snij de champignons in schijfjes.
Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij hem in stukjes.
Bak het gehakt korrelig.
Doe de groente er bovenop en strooi hier wat chilipoeder en paprikapoeder bovenop.
Doe het deksel op de pan en laat alles op een heel zacht vuurtje een half uur staan.
Laat de bruine bonen uitlekken.
Doe ondertussen een halve liter kokend water in een kan en los daarin de bouillontablet op.
Doe er de tomatenpuree in en eventueel sambal naar smaak (een soeplepel bijvoorbeeld).
doe dit mengsel in de pan groente. Breng het aan de kook en laat het een half uur zachtjes door pruttelen.
Maak ondertussen wat bloem of maïzena aan met koud water.
Voeg na een half uur de bruine bonen toe aan de groente en laat het weer aan de kook komen.
Daarna binden met het maïzena-of bloemmengsel.

Zelf eet ik het altijd zonder iets erbij maar ook met rijst of brood smaakt het heerlijk en met een frisse salade van bijvoorbeeld komkommer heb je een complete maaltijd.
chili con carne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 4 =