Broodkruim speciaal

Lekker om door je (dikke) soep te roeren is de speciale broodkruim.

Wat heb je nodig?
100 gram bacon
2 boterhammen
30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
peterselie
bieslook

Snij de bacon aan zeer kleine stukjes en bak het knapperig in voldoende boter.
Maak van het brood broodkruim.
Haal de bacon uit de pan en leg het even op een keukenpapier.
Bak in het vet de broodkruim knapperig en bruin.
Snij bieslook en peterselie zeer fijn (totaal 3 tot 4 eetlepels)
Doe alles bij elkaar en voeg de Parmezaanse kaas toe.

Als het goed is heb je een mooi droog mengsel wat je lekker door je soep kunt roeren zodat de kaas smelt.
Heel lekker bijvoorbeeld bij een romige bloemkoolsoep.

kruim2

kruim1

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 33 = 34