Soms heb je gewoon geen zin in vlees. Dan is deze gemakkelijke spaghetti een smakelijke uitkomst.

Voor 2 personen heb je nodig:

250 gram spaghetti
Bolletje knoflook
Bosje peterselie
Olijfolie
Een rode peper
Bakje champignons (optioneel)
Geraspte (Parmezaanse) kaas (optioneel)
Zout en peper

Snij de champignons aan schijfjes en bak ze op een hoog vuur snel bruin met een beetje zout.
Maak de knoflooktenen schoon en snij ze fijn.
Snij het kontje van de peper en rol er tussen je handen de zaadjes uit. Zij hem nu in de lengte door en snij vervolgens zeer fijne reepjes.
Snij de peterselie zeer fijn.

Kook de spaghetti naar de gewenste gaarheid.
Doe ondertussen een flinke plas olijfolie in de wok en bak de knoflook en de peper gaar (niet bruin).
Giet de gare spaghetti af en doe die in de wok. Voeg ook de peterselie toe. Alles goed door elkaar roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.

Als je ervoor gekozen heb om champignons te gebruiken voeg die dan toe.
Je kunt er wat kaas op doen maar ik zou er zeker niet teveel van gebruiken en ook zonder kaas smaakt het goed.

veggie

One comment on “Spaghetti met knoflook

  • In plaats van de champignons voeg ik cherry tomaatjes of nog liever die lekkere zoete mini Romaatjes tot. Even halveren. Kort bakken. Zalig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 3 =