Deze klassieke Quiche Lorraine is gemakkelijk en snel te maken. Ideaal als snelle maaltijd of lekker als hapje bij de borrel.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Nodig:
Lage bakvorm
Boter
Bladerdeeg (5 plakjes) of deeg voor hartige taart (uit de diepvries)
4 grote eieren
200 ml crème fraiche
Scheutje room of melk
Bosje lente-ui of een prei
200 Gram gerookte spekjes
Zakje geraspte kaas (belegen of wat ouder)
Peper en zout.

Bak de spekjes en leg ze dan even op keukenpapier om het vet er uit te laten trekken.
Beboter de bakvorm. Leg de plakjes deeg uit de vriezer en laat ze wat ontdooien.
Bekleed er de bakvorm mee. Prik in de bodem wat gaatjes.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Heteluchtoven op 180 graden.
Leg de spekjes op de bodem. Snij de lente-uitjes of de prei in fijne ringetjes. Leg die ook op de bodem. Strooi er ook wat van de kaas bij.
Mix de eieren en de crème fraiche en het scheutje melk goed door elkaar en doe er wat peper en zout bij. Giet dit mengsel in de bakvorm. Bedek alles met geraspte kaas. Bak de schotel gaar in 30 tot 35 minuten.

One comment on “Quiche Lorraine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + = 9