Pasta carbonara is een erg smakelijk gerecht waarvan de meeste mensen denken dat het moeilijk is om klaar te maken.
Niets is echter minder waar. Met slechts een paar ingrediënten zet je in recordtijd dit lekkere maaltje op tafel.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

3 eieren
80 gram (ongeveer) grof geraspte Parmezaanse kaas.
100 gram ontbijtspek
150 gram witte spaghetti (of zoveel als je op kunt). Andere pasta kan ook!
Peper en zout naar smaak
Peterselie of rucola.

Bereiding.

Kook het water en kook hierin de pasta gaar.
Klop de eieren los in een grote kom.
Rasp de kaas grof en voeg die bij het ei totdat je een dikke brij hebt.
Beetje peper en zout erbij.
Snij het ontbijtspek fijn en bak het aan (niet knapperig).
Voeg de uitgelekte spaghetti bij het spek in de pan.
Zet de pan terug op een laag vuurtje.
Voeg het ei-kaasmengsel toe terwijl je de hele boel flink in beweging houdt.
Als je dat niet doet gaat het ei stollen en krijg je eiklompjes en dat moet je zien te voorkomen. Garneren met peterselie of rucola.
Heet opdienen en heet opeten!

Smakelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + = 21