Een lekker gemakkelijk gerechtje om te eten met warm weer. Smakelijk en niet zwaar en je kunt het van te voren klaar maken. Ook heerlijk om als lunch mee te nemen naar je werk.

Nodig:
Krieltjes of stukjes aardappel.
Stevige smakelijke groene sla (bijvoorbeeld rucola)
Ui (het liefst rode)
Peterselie
Koriander
Champignons (optioneel)
Kruiden (zout, chilipoeder, paprikapoeder, ras el hanout, eigen keuze…)
Hoeveelheden? Helemaal niet belangrijk. Maak er naar eigen inzicht een lekker mixje van!

Als de aardappelen niet voorgekookt zijn doe dat dan. Laat ze afkoelen en bak ze verder gaar. Voeg de door jou gekozen kruiden toe en bak die mee. Kruiden moet je altijd even meebakken om de goede smaak vrij te laten komen. Bak ook de champignons mee als je die hebt. Als alles gaar is af laten koelen en koud zetten in de koelkast.

Snij peterselie, koriander en sla klein en snij de ui aan halve fijne ringetjes.
Meng dit alles door de koude aardappeltjes en breng het geheel op smaak met zout.
Laat alles nog een poosje op elkaar inwerken en eet het lekker koud.

2 comments on “Aardappelsalade anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =