Bananenbrood

Dit bananenbrood is een smakelijk en verantwoord tussendoortje.
Het bevat geen toegevoegde suikers of vet.

Ik heb het gevonden op de site van Francesca Kookt
DSCN1828
Benodigdheden:

175 gram bloem
25 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
3 eieren
3 zeer rijpe bananen (bruin en overrijp is het beste)
50 gram dadels (of meer zoals je wenst)
80 gram ongezouten walnoten of pecannoten (of meer zoals je wenst)
25 ml (plantaardige)melk

Tip: In de Lidl hebben ze grote zakken ongezouten pecannoten voor een net prijsje.

Doe bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een mengkkom.
Klop de eieren los en werk ze door het bloemmengsel.
Prak de bananen en roer ook deze door je mengsel.
Hak de noten en de dadels fijn en roer deze door je deeg.
Voeg de melk toe.
Bakken in een voorverwarmde oven.
40 minuten op 175 graden. Heteluchtoven 10 tot 20 graden lager.

DSCN1826

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =