Babi Ketjap

Nodig voor 4 personen

600 gram speklappen zonder zwoerd
1 grote ui
Stuk gemberwortel van ongeveer 8 cm
4 tenen knoflook
12 eetlepels ketjap manis (zoet)
3 eetlepels donkere basterd
2 eetlepels citroensap
Zout

Snij het spek aan reepjes en doe er flink zout op.

Schil de ui en snij hem zeer fijn.
Schil de gember en snij deze zeer fijn.
Schil de knoflook en snij deze zeer fijn of doe deze door de knoflookpers.
Als je een vijzel hebt kunt je alles hierin fijn stampen.

Bak het spek aan. Doe er het ui-knoflook-gembermengsel bij en bak tot de rauwheid eraf is.
Voeg ketjap en suiker toe en laat alles een half uur pruttelen met het deksel op de pan.
Haal het deksel van de pan en laat alles nog een half uur doorpruttelen.
Doe er op het laatst citroensap bij. De saus zou nu voldoende ingedikt moeten zijn maar als dat niet zo is maak dan een koud maïzenapapje en voeg zoveel toe tot je saus “sticky” is.

Je kunt dit eten met nasi, rijst of mie. Als tegenhanger voor het zoet-zoute vlees serveren met een beetje frisse salade.

 

babi-ketjap

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 13 = 21